Zorgcentrum Rosendael

Zorgcentrum Rosendael, Indusdreef 5 te Utrecht heeft de beschikking over een familiekamer, rouwkamer en mortuarium. Het beheer hiervan is in handen van PCB Uitvaartzorg. Het is mogelijk om een overledene in Zorgcentrum Rosendael op te baren tot aan de dag van de uitvaart. U kunt dagelijks terecht in de familiekamer tussen 07:00 en 19:30 uur voor bezoek. Ook kunt u hier de condoleance houden. Daarbij is het mogelijk om koffie en thee te serveren.

Informatiemap

Na overlijden van een cliënt van Zorgcentrum Rosendael wordt aan de familie een informatiemap overhandigd met gegevens over de diverse mogelijkheden na een overlijden. De familie is vrij om te kiezen door wie de laatste zorg verricht wordt, door welke uitvaartondernemer de uitvaart wordt geregeld en of ze gebruik willen maken van de rouwkamer en familiekamer.

Laatste zorg, gebruik eerste 24 uur mortuarium

Na het verlenen van de laatste zorg wordt de overledene overgebracht naar het mortuarium. Het mortuarium, de rouwkamer en de familiekamer bevinden zich op de begane grond in de gang naar de kapel van Zorgcentrum Rosendael.
De overledene wordt tijdelijk op bed opgebaard met behulp van een bedkoeling. Indien ervoor gekozen is om de laatste zorg door de uitvaartonderneming te laten verrichten, wordt de overledene direct naar het mortuarium overgebracht en wordt de bedkoeling aangebracht. Het is ook mogelijk om, in overleg met de familie en de afdeling, een overledene direct vanaf de afdeling over te brengen naar een uitvaartcentrum.

Wanneer de overledene wordt opgebaard in de rouwkamer van Rosendael of wordt overgebracht naar een uitvaartcentrum, verzoeken wij u de lakens van het bed af te halen en deze in de rode zak te deponeren.

De overlijdenspapieren (A+B verklaring) kunt u ophalen bij de receptie. U wordt gevraagd om voor ontvangst van de papieren te tekenen.

Opbaren

Het is mogelijk om een overledene in een kist op te baren in Zorgcentrum Rosendael. Voor het opbaren is een kistkoeling aanwezig. Wanneer het wenselijk is dat een overledene op bed wordt opgebaard, dient u zelf voor een bedkoeling te zorgen. In geval van nood kan, na overleg met PB Uitvaartzorg, een aanwezige bedkoeling gebruikt worden.
De mogelijkheid tot opbaren dient vooraf altijd besproken te worden met PCB Uitvaartzorg.

Wanneer u gebruik maakt van het opbaren in Zorgcentrum Rosendael, dient u dagelijks zelf de controle van de overledene uit te voeren. De familie kan op eigen gelegenheid dagelijks terecht in de familiekamer en rouwkamer van 7:30 tot 19:30 uur. De sleutel kan van de familiekamer kan afgehaald worden bij de receptie.

In het mortuarium zijn bloemenstandaards en vazen aanwezig.

Condoleance

Wanneer een condoleance gewenst is, kan deze besproken en gereserveerd worden via PCB Uitvaartzorg. Daarbij heeft u de mogelijkheid om, afhankelijk van het aantal te verwachten personen, een aparte ruimte te reserveren. In de buurt van de familiekamer bevindt zich het Rosenplein. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 75 personen. Een kleinere ruimte is de bibliotheek. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het restaurant en biedt plaats aan maximaal 30 personen. De Rode zaal bevindt zich achter de bibliotheek en ligt wat verder weg van de familiekamer. Deze zaal is vanwege de afstand minder geschikt voor condoleances. In de Rode zaal kunnen maximaal 100 personen terecht. Het is ook mogelijk om de familiekamer te gebruiken voor de condoleance of afscheid nemen in besloten kring. In de familiekamer en daarbuiten is plaats voor ongeveer 20 personen.

Tijdens de condoleance kan er gezorgd worden voor koffie en thee. Zie onderstaande tarievenlijst voor andere mogelijkheden voor catering.

De catering zal in de meeste gevallen klaar gezet worden door medewerkers van het restaurant. U dient zelf zorg te dragen dat iemand aanwezig is voor bediening.

Het is ook mogelijk om na de uitvaart terug te keren naar Zorgcentrum Rosendael om daar te condoleren of met familie en genodigden samen te zijn.

Kapel

In Zorgcentrum Rosendael is een kleine kapel beschikbaar voor het houden van een uitvaartdienst. In de kapel kunnen maximaal 40 personen. Er is een klein orgel en een piano aanwezig. Ook is er een muziekinstallatie beschikbaar voor het afspelen van CD’s.

Vertrek uit Zorgcentrum Rosendael

In Zorgcentrum Rosendael is het gebruikelijk dat een overledene via de hoofdingang het huis verlaat. U kunt aan de receptie doorgeven hoe laat het vertrek zal zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat de deuren open blijven staan. Wilt u er zelf voor zorgen dat eventuele cliënten die voor de hoofdingang staan gewaarschuwd worden.

Vergeet u na het vertrek niet om de sleutel van de familiekamer bij de receptie af te geven.

Tijdens uw verblijf bent u te gast bij Zorgcentrum Rosendael. Wij willen u vriendelijk verzoeken om de ruimte bij vertrek achter te laten zoals u deze heeft aangetroffen.

Tarieven

Klik hier voor het overzicht van de tarieven van Zorgcentrum Rosendael.

Direct hulp nodig?


Wij zijn doordeweeks en in het weekend, 24 uur per dag
bereikbaar voor directe hulp op 030 - 262 2244

Contact opnemen