Samen dementievriendelijk

PCB is een dementievriendelijke organisatie. De medewerkers van PCB hebben een training gekregen om families die een familielid met dementie hebben op een goede manier bij te staan tijdens het regelen en uitvoeren van de uitvaart. In de training wordt geleerd om de signalen van dementie te herkennen en te ontdekken.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie en wordt in de toekomst volksziekte nummer één. De meeste mensen met dementie wonen thuis en gaan er graag alleen op uit, bijvoorbeeld voor een boodschap te doen of om iets te regelen. Omdat de dagelijkse handelingen steeds moeilijker worden, hebben zij mogelijk wat hulp nodig. Ook rondom een uitvaart is het belangrijk hoe om te gaan en hoe mensen met dementie te betrekken bij de uitvaart. Het op een goede manier omgaan met de mensen die lijden aan dementie voorkomt dat zij onzeker worden.

PCB is een dementievriendelijke organisatie, is lokaal en maatschappelijk betrokken en verlenen hierdoor een effectievere dienstverlening, waardoor onze families meer tevreden zijn. Via het klanttevredenheidsonderzoek dat de familie na de uitvaart mag invullen worden wij gewaardeerd met gemiddeld een 9,1.

Scroll naar top